Artisans: Traditie en Toewijding in Verlichtingsambacht sinds 1973

Geboren uit een visie van authenticiteit en compromisloze kwaliteit, is Artisans sinds 1973 een pionier in de wereld van ambachtelijke buitenverlichting. Het verhaal begon met de gedeelde passie van Fred Dumas en Armando Lari. Armando, een klassiek opgeleide smid uit Italië, bracht zijn toewijding voor vakmanschap mee, gekenmerkt door zijn Italiaanse temperament en streven naar buitengewone kwaliteit. Fred daarentegen, had een droom: het creëren van authentieke, tijdloze producten.

In vijf decennia heeft Artisans twee wisselingen van de wacht gezien. Na Fred traden Menno en Mariska toe, beiden geen vreemden voor het bedrijf. Menno, de tweede smid in lijn bij Artisans, en Mariska, met haar onmiskenbare flair voor service, droegen beiden bij aan het nalatenschap van het bedrijf. Nu zijn Justus, de derde-generatie smid, en zijn vrouw Michelle de trotse bewaarders van dit erfgoed.

Het team van Artisans bestaat uit metaalbewerkers met een diepgewortelde passie voor verlichting en servicegerichte monteurs. De ethos die elke medewerker drijft, is duidelijk: alleen door buitengewoon werk te leveren, kan een klant volledig tevreden zijn. Deze filosofie heeft Artisans een onberispelijke reputatie opgeleverd, die men koestert en dagelijks streeft te behouden.

De bedrijfswaarden van Artisans zijn zowel simpel als diepgaand: ten eerste wordt alles 100% handgemaakt, getrouw aan een 19e-eeuws productieproces. Ten tweede, elke innovatie gericht op een duurzamere en sterkere afwerking wordt laboratorium getest. Als het beter is, wordt het toegepast.

Bij Artisans vinden klanten dus meer dan alleen verlichting. Ze ontdekken een erfenis van vakmanschap, waarbij service en kwaliteit altijd voorop staan. Elk stuk verlichting is een belofte, een testament van een rijke geschiedenis en een toewijding aan excellentie.